Ruska: Täl­lai­nen oli syys­kuun kaunein päivä Rii­si­tun­tu­rin kan­sal­lis­puis­tos­sa

Rospuutto: Kil­pis­jär­vi hil­je­nee ruskan jäl­keen, mutta harmaa vä­li­kau­si on myös kaunis

Kätketyt helmet: Tässä kolme huip­pu­vink­kiä Koil­lis-La­pin tun­tu­reil­le

Mainos: Poh­joi­sen Polut 5,90 €/kk, en­sim­mäi­nen kuu­kau­si eu­rol­la, tilaa tästä.

Tilaajille

Tu­li­pa­los­sa vau­rioi­tu­nut Tai­val­kön­kään au­tio­tu­pa avat­tiin jälleen – Yksi teoria syt­ty­mis­syys­tä on, että ret­kei­li­jä oli tehnyt tulet ka­mii­nan sijaan sen alle

Kenttäpäällikkö Leena Jartin mukaan Oulangalla on tullut vastaan jopa hengenvaarallisia suorituksia tulenteon yhteydessö: "Täällä on nähty sitä, että hiilet viedään sangossa tuvan nurkalle."

Kuvakaappaus Oulangan kansallispuiston sosiaalisesta mediasta.
Kuvakaappaus Oulangan kansallispuiston sosiaalisesta mediasta.
Kuva: Metsähallitus

Taivalkönkään autiotupa Oulangan kansallispuistossa on jälleen retkeilijöiden käytössä. Tuvassa syntyi uhkaava tilanne elokuun alussa, kun lattia kamiinan alla uhkasi syttyä tuleen. Tupa pelastui paikalle sattuneiden retkeilijöiden toiminnan ansiosta. Tarkka syttymissyy ei ole tiedossa, mutta epäilyjä on huolimattomasta tulenteosta.

Nyt avatun tuvan lämmityspiste on laitettu niin turvalliseksi kuin vain voi. Oulangan kansallispuiston kenttäpäällikkö Leena Jartti sanoo, että lattiarakenteiden alla olleen hiiltyneen materiaalin lisäksi sieltä poistettiin käytännössä kaikki puumateriaali – kamiina oli vanhakseltaan seissyt puulattian päällä.

Mikä ihmeen Polut?

•Pohjoisen luonnolle ja retkeilylle pyhitetty verkkolehti.

•Nostamme esille päivittäin ajankohtaisia ilmiöitä, ihmisiä ja uutisia retkikohteista, varusteista ja kaikesta pohjoisen luontoon liittyvästä. Pohjoisen Polut valitsee juttuaiheensa journalistisin perustein.

•Tilauksen hinta on 5,90 €/kk, saat luettavaksi uudet jutut ja kattavan arkiston aiemmin ilmestyneitä. Kokoamme myös viikon tärkeimmät jutut uutiskirjeeseen. Pohjoisen Polut on osa Kaleva Mediaa