Retkikohteet: Mitä tehdä Kai­nuus­sa? Tältä sivulta löydät Poh­joi­sen Pol­ku­jen Kai­nuu­hun liit­ty­vät jutut

Kätketyt helmet: Ma­na­man­sa­los­ta ret­kei­li­jä löytää ki­lo­met­reit­täin hiek­ka­ran­taa ja jär­ven­sel­kä, joka tuntuu mereltä

Retkikohteet: Mil­lai­nen paikka Pal­ja­kan kan­sal­lis­puis­to on, ja kan­nat­taa­ko sinne lähteä ret­kel­le?

Mainos: Poh­joi­sen Polut 5,90 €/kk, en­sim­mäi­nen kuu­kau­si eu­rol­la, tilaa tästä.

Tässä on Huonoin luon­to­ku­va – Tanja Hakalan otos sai sel­väs­ti eniten kan­na­tus­ta Poh­joi­sen Pol­ku­jen ää­nes­tyk­ses­sä

Kuusamossa otettu kuva Kuukkelista sai yleisöäänestyksessä 44,4 prosenttia äänistä.

Tanja Hakalan kuva kuukkelista Pienellä Karhunkierroksella voitti Huonoimman luontokuvan tittelin yleisöäänestyksessä.
Tanja Hakalan kuva kuukkelista Pienellä Karhunkierroksella voitti Huonoimman luontokuvan tittelin yleisöäänestyksessä.
Kuva: Tanja Hakala

Pohjoisen Polkujen Huonoin luontokuva -kilpailu on ratkennut. Yleisö äänesti voittajakuvaksi Kuusamossa otetun kuva Kuukkelista.

Voittajakuvan otti espoolainen Tanja Hakala, joka kertoo ettei ole koskaan voita mitään. Siksi kuvakilpailun voitto tuntuu mielettömältä.

– Tuo kuva on sellainen, että Facebookin Paskat luontokuvat -ryhmässä siihen tuli aivan mielettömästi tykkäyksiä. Näin kilpailun ja ajattelin, että laitetaan se nyt tuonnekin.

Hakala kertoo harrastavansa retkeilyä paljon ja matalalla kynnyksellä, mutta valokuvia hän ottaa lähinnä omaksi ilokseen puhelimella. Kuvien aiheet voivat olla mitä tahansa luonnosta.

Espoolainen Tanja Hakala kertoo retkeilevänsä paljon ja matalalla kynnyksellä. Tämä kuva on samalta Kuusamon reissulta kuin kilpailun voittanut kuukkelikuvakin.
Espoolainen Tanja Hakala kertoo retkeilevänsä paljon ja matalalla kynnyksellä. Tämä kuva on samalta Kuusamon reissulta kuin kilpailun voittanut kuukkelikuvakin.
Kuva: Tanja Hakalan kotialbumi

Kuukkelikuvan hän otti Oulangan Pienellä Karhunkierroksella tilanteessa, jossa monet ihmiset ottivat kuvia kuukkeleista, jotka kävivät hakemaan ruokaa retkeilijöiden käsistä.

– Kaveri otti sellaisen kuvan, ja minäkin päätin kokeilla. Lopputulos oli tuollainen.

Hakala luuli saaneensa hienon kuvan kuukkelista, mutta myöhemmin paljastui, ettei kuva ollut ihan sellainen kuin hän kuvitteli.

Hänestä oli hauska osallistua Huonoimmat luontokuvat -kilpailuun, vaikka aina välillä hän kertoo myös onnistuvansa luontokuvissaan.

– Minulla ei ole hyvää kameraa, joten tällainen puhutteli minua.

Yleisöääniä annettiin yhteensä 568, joista Kuukkeli keräsi peräti 44,4 prosenttia. Kuva oli lopulta ylivoimainen voittaja. Toiseksi eniten ääniä sai kuva Romanttinen puro ja kolmanneksi sijoittui Varis.

Tanja Hakala saa palkinnoksi DJI:n OM 5 -gimbaalin älypuhelimelle. Äänestäneiden kesken arvottiin vielä toinen OM 5 -gimbaali. Sen voitti Tero Jokinen Paraisilta.