Ruska: Täl­lai­nen oli syys­kuun kaunein päivä Rii­si­tun­tu­rin kan­sal­lis­puis­tos­sa

Rospuutto: Kil­pis­jär­vi hil­je­nee ruskan jäl­keen, mutta harmaa vä­li­kau­si on myös kaunis

Kätketyt helmet: Tässä kolme huip­pu­vink­kiä Koil­lis-La­pin tun­tu­reil­le

Mainos: Poh­joi­sen Polut 5,90 €/kk, en­sim­mäi­nen kuu­kau­si eu­rol­la, tilaa tästä.

Tilaajille

Liian vaa­ral­li­nen ret­kei­ly­rei­tik­si: ELY torp­pa­si ha­ke­muk­sen Kun­ti­vaa­ran po­lus­ta, koska reitin lä­his­töl­lä ruo­ki­taan karhuja

ELYn mukaan Kuusamon kaupunki ei hakemuksessaan suhtautunut suurpetoriskiin riittävän vakavasti. Kaupungin ehdotti kylttejä, joissa kerrottaisiin karhuista ja 112-sovelluksesta.

Karhut ovat tottuneet karhukojujen läheisyydessä ihmisiin ja ruokiin, toteaa Tukes lausunnossaan. Kuvituskuva.
Karhut ovat tottuneet karhukojujen läheisyydessä ihmisiin ja ruokiin, toteaa Tukes lausunnossaan. Kuvituskuva.
Kuva: Vappu Jaakkola

Kuusamon Kuntivaaran päälle johtava polku on liian vaarallinen viralliseksi ulkoilureitiksi, koska alueella on suuri määrä suurpetoja karhukuvaustoiminnan vuoksi. Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY) hylkäsi Kuusamon kaupungin hakemuksen reitin virallistamisesta elokuun lopussa.

Keskeisin syy hylkäämiselle on se, että haettava ulkoilureitti ei turvallinen ihmisille lisääntyneen suurpetokohtaamisen riskin vuoksi. Lisäksi kaupunki ei viranomaisten mukaan ole suunnitelmassaan suhtautunut karhukuvaustoiminnan mukanaan tuomiin suurpetoriskeihin tarpeeksi vakavasti.

Mikä ihmeen Polut?

•Pohjoisen luonnolle ja retkeilylle pyhitetty verkkolehti.

•Nostamme esille päivittäin ajankohtaisia ilmiöitä, ihmisiä ja uutisia retkikohteista, varusteista ja kaikesta pohjoisen luontoon liittyvästä. Pohjoisen Polut valitsee juttuaiheensa journalistisin perustein.

•Tilauksen hinta on 5,90 €/kk, saat luettavaksi uudet jutut ja kattavan arkiston aiemmin ilmestyneitä. Kokoamme myös viikon tärkeimmät jutut uutiskirjeeseen. Pohjoisen Polut on osa Kaleva Mediaa