Ihmissuhteet: Pa­ti­koin­ti nostaa net­ti­deit­tai­li­jan parhaat puolet esiin

Ihmisiä luonnossa: Ky­syim­me kol­mel­ta ret­ki­so­met­ta­jal­ta heidän esi­ku­vis­taan, näin he vas­ta­si­vat

Geologia: Kil­pis­jär­vel­lä näkyy yhä jälkiä eläi­mes­tä, joka eli satoja mil­joo­nia vuosia sitten

Mainos: Pohjoisen Polkujen tutustumistarjous: 1 kk vain 1 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Tap­pa­van myr­kyl­li­nen kor­va­sie­ni on al­ku­ke­sän ai­nut­laa­tui­nen herkku – Tie­sit­kö, että niitä on oi­keas­ti useita lajeja, joista yksi on jopa myr­ky­tön?

Korvasieni on sienimaailman erikoisuus muun muassa kasvukautensa, -paikkansa ja myrkyllisyytensä vuoksi. Poikkeuksellista on myös se, että hermomyrkkyä sisältävä sieni on niin suosittu ruokasieni.

Korvasieni on pidetty, mutta käsittelemättömänä tappavan myrkyllinen herkku. Sen suosio perustuu pitkälti sen omintakeiseen makuun sekä varhaiseen sesonkiin.

– Maku on hyvin uniikki. Kevällä ei ole juuri muita ruokasieniä ja ryhmänä se on helppo tunnistaa. Korvasieni on monen lempisieni ja menee omaankin top vitoseen, kertoo Luomuksen suojelusuunnittelija Tea von Bonsdorff.

Tyypillisesti sienestäjät suuntaavat hakkuuaukeille saaliin toivossa. Korvasientä voi kuitenkin esiintyä myös muualla, kuten kuusikoissa ja metsäautoteiden varsilla. Korvasientä pidetään pääasiallisesti lahottajasienenä.

Tervetuloa Pohjoisen Poluille!

Tämä juttu on vain tilaajille, mutta ei hätää: Uusille tuttavuuksille tarjoamme _ilmaisen_ tilauksen yhdeksi päiväksi.