Ruska: Täl­lai­nen oli syys­kuun kaunein päivä Rii­si­tun­tu­rin kan­sal­lis­puis­tos­sa

Rospuutto: Kil­pis­jär­vi hil­je­nee ruskan jäl­keen, mutta harmaa vä­li­kau­si on myös kaunis

Kätketyt helmet: Tässä kolme huip­pu­vink­kiä Koil­lis-La­pin tun­tu­reil­le

Mainos: Poh­joi­sen Polut 5,90 €/kk, en­sim­mäi­nen kuu­kau­si eu­rol­la, tilaa tästä.

Syöt­teen luon­to­kes­kus­ta ja sen ym­pä­ris­töä uu­dis­te­taan lop­pu­vuo­den aikana

Syötteen luontokeskus uudistuu vielä tänä vuonna kun päänäyttely menee kokonaan uusiksi. Arkistokuva.
Syötteen luontokeskus uudistuu vielä tänä vuonna kun päänäyttely menee kokonaan uusiksi. Arkistokuva.
Kuva: Toivo Kiminki

Syötteen luontokeskusta ja sen ympäristöä remontoidaan syyskaudella. Tiedotteen mukaan rakennustyöt vaikuttavat muun muassa pysäköinti- ja liikennejärjestelyihin.

Luontokeskuksen pysyvä näyttely uusitaan. Näyttelytilat ovat remontin aikana suljettuina syyskuusta alkaen. Uuden näyttelyn nimenä on Rakkaudella Luontosi ja siinä käsitellään luonnon ja ihmisen suhdetta. Näyttelyn keskiössä ovat Syötteen alueelle tyypilliset pohjoiset boreaaliset metsät eri luontotyyppeineen ja lajeineen.

Myös luontokeskuksen auditorio saa uuden ilmeen syksyn ja alkutalven aikana. Kahvilan ja aulan tiloja ehostetaan marraskuussa, jolloin luontokeskus on kokonaan suljettu asiakkailta.

Luontokeskuksen retkeilyneuvonta ja kahvila ovat auki lokakuun loppuun asti. Poikkeuksena on keskiviikko 31. elokuuta, jolloin koko rakennus on suljettuna remontin vuoksi.

Syksyn aikana rakennustöitä tehdään myös maastossa. Kansallispuiston uuden lähtöportin rakennustyöt alkavat syyskuun alussa ja sivulähtöpisteiden uusiminen aloitetaan Kaunislammelta elo-syyskuun vaihteessa. Rakennustöiden aikana kaikki kansallispuiston reitit ovat retkeilijöiden käytössä, mutta työt aiheuttavat muuttuneita pysäköinti- ja kulkujärjestelyitä.

Luontokeskuksen uudistustyöt rahoitetaan osittain eduskunnan myöntämällä lisärahoituksella.

Mikä ihmeen Polut?

•Pohjoisen luonnolle ja retkeilylle pyhitetty verkkolehti.

•Nostamme esille päivittäin ajankohtaisia ilmiöitä, ihmisiä ja uutisia retkikohteista, varusteista ja kaikesta pohjoisen luontoon liittyvästä. Pohjoisen Polut valitsee juttuaiheensa journalistisin perustein.

•Tilauksen hinta on 5,90 €/kk, saat luettavaksi uudet jutut ja kattavan arkiston aiemmin ilmestyneitä. Kokoamme myös viikon tärkeimmät jutut uutiskirjeeseen. Pohjoisen Polut on osa Kaleva Mediaa