Ruska: Täl­lai­nen oli syys­kuun kaunein päivä Rii­si­tun­tu­rin kan­sal­lis­puis­tos­sa

Rospuutto: Kil­pis­jär­vi hil­je­nee ruskan jäl­keen, mutta harmaa vä­li­kau­si on myös kaunis

Kätketyt helmet: Tässä kolme huip­pu­vink­kiä Koil­lis-La­pin tun­tu­reil­le

Mainos: Poh­joi­sen Polut 5,90 €/kk, en­sim­mäi­nen kuu­kau­si eu­rol­la, tilaa tästä.

Tilaajille

Rusakot jyr­si­vät auki re­hu­paa­le­ja­kin

Rusakoita on nyt paljon. Punkkien isäntinä niiden yleistyminen voi lisätä ihmisen riskiä saada borrelioosi.

Muhoksen kunnan maaseutuasiamies Eija Rautiainen (oik.) ja hänen poikansa Paavo Hauru paikkaavat paaleja. Viime talvena rusakot söivät tilalla rikki yli sata paalia.
Muhoksen kunnan maaseutuasiamies Eija Rautiainen (oik.) ja hänen poikansa Paavo Hauru paikkaavat paaleja. Viime talvena rusakot söivät tilalla rikki yli sata paalia.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Loppukesästä monet Oulun seudulla ovat panneet merkille rusakoiden runsauden. Pitkäkorvia näkee loikkimassa lähiöiden pihoilla ja kadunvarsilla etenkin varhain aamulla ja iltaisin.

– Näppituntumalta rusakkokanta on nyt kohtuullisen runsaslukuinen, Suomen Riistakeskuksen Oulun aluetoimiston riistapäällikkö Harri Hepo-oja arvioi paikallista määrää.

Mikä ihmeen Polut?

•Pohjoisen luonnolle ja retkeilylle pyhitetty verkkolehti.

•Nostamme esille päivittäin ajankohtaisia ilmiöitä, ihmisiä ja uutisia retkikohteista, varusteista ja kaikesta pohjoisen luontoon liittyvästä. Pohjoisen Polut valitsee juttuaiheensa journalistisin perustein.

•Tilauksen hinta on 5,90 €/kk, saat luettavaksi uudet jutut ja kattavan arkiston aiemmin ilmestyneitä. Kokoamme myös viikon tärkeimmät jutut uutiskirjeeseen. Pohjoisen Polut on osa Kaleva Mediaa