Eläimet: Mikä sai aran metsän asukin muut­ta­maan vilk­kaan ul­koi­lu­rei­tin var­rel­le kau­pun­kiin?

ympäristö ja ilmasto: Laskuri kertoo, mikä on retkesi hii­li­ja­lan­jäl­ki

Retkikohteet: Yrit­tä­jä haluaa, että Ii­vaa­ran hui­pul­le joh­ta­nut kelk­ka­reit­ti rai­va­taan taas auki

Mainos: Pohjoisen Polkujen tutustumistarjous: 1 kk vain 1 €, tilaa tästä!

Nainen eksyi lu­mi­tuis­kuun Saa­ri­se­läl­lä ke­vyis­sä va­rus­teis­sa – Löy­det­tiin ma­kaa­mas­sa si­kiö­asen­nos­sa lu­mi­kie­pis­sä

Poliisi sai perjantaina illalla kello 20 aikaan tehtävän Saariselälle maastoon eksyneestä naisesta. Poliisin tiedotteessa kerrotaan, että ilmoituksen eksymisestä teki eksynyt itse.

Poliisi sai perjantaina illalla kello 20 aikaan tehtävän Saariselälle maastoon eksyneestä naisesta.

Poliisin tiedotteessa kerrotaan, että ilmoituksen eksymisestä teki hälytyskeskukseen itse eksynyt. Hän kertoi olevansa erittäin kylmissään. Sää oli huono sankan lumisateen ja lumipyryn vuoksi.

Poliisi lähti yhden moottorikelkan ja autopartion voimin etsimään eksynyttä pian tehtävän saatuaan.

Eksyneen puhelimeen yritettiin soittaa, mutta yhteyttä ei saatu. Koska yhteyttä ei saatu alettiin puhelinta myös paikantamaan. Paikannusta tehtiin kolme kertaa ja puhelin paikantui aina samaan paikkaan, Saariselän Rumakurun länsipuolelle. Etsintä päätettiin poliisin toimesta keskittää juuri tälle alueelle. Tarkastetuista autiotuvista etsittävää ei kuitenkaan löytynyt.

Saariselälle jäänyt poliisipartio päätti hälyttää paikalle pelastuslaitosta, rajavartiostoa ja vapaaehtoista pelastuspalvelua (Vapepa). Poliisi suuntasi moottorikelkalla Kiilopäälle ja sieltä Ahopään yli suuntana Saariselkä. Ylittäessään Ahopäätä poliisi löysi etsittävän osittain jo pahastikin umpeutuneen latu-uran varresta.

Etsittävä makasi löytöhetkellä tuiskulumen peittämällä latu-uralla sikiöasennossa rinkka sylissään lumen tuiskuttamassa lumikiepissä. Poliisi puki kylmettyneelle naiselle omasta repustaan lämpimän pusakan ylleen, nosti hänet moottorikelkan kyytiin ja kuljetti hänet Kiilopäälle lämpimään mökkiin ja jatkotutkimuksiin.

Poliisi haki myöhemmin löytöpaikalta eksyneen naisen loput retkivarusteet.

Poliisin mukaan nainen oli eksynyt vallitsevaan säähän nähden kelvottomissa varusteissa. Se, mihin nainen oli ollut huonossa säässä ja keveissä varusteissa matkalla, ei selvinnyt.