Retkikohteet: Mitä tehdä Kai­nuus­sa? Tältä sivulta löydät Poh­joi­sen Pol­ku­jen Kai­nuu­hun liit­ty­vät jutut

Kätketyt helmet: Ma­na­man­sa­los­ta ret­kei­li­jä löytää ki­lo­met­reit­täin hiek­ka­ran­taa ja jär­ven­sel­kä, joka tuntuu mereltä

Retkikohteet: Mil­lai­nen paikka Pal­ja­kan kan­sal­lis­puis­to on, ja kan­nat­taa­ko sinne lähteä ret­kel­le?

Mainos: Poh­joi­sen Polut 5,90 €/kk, en­sim­mäi­nen kuu­kau­si eu­rol­la, tilaa tästä.

Tilaajille

Rau­hal­lis­ten ran­to­jen Li­vo­jär­vi

Kesäkohteena tunnettu Livojärvi tarjoaa talviretkeilijälle arktisen hiihtovaelluksen tunnelmaa, komeita ja helppokulkuisia harjumaastoja sekä hyvät tulipaikat. Talvella järven rauhalliset rannat voi saada hetkeksi itselleen.

Ulf-koira ei alkuun halunnut astua järven jäälle, koska rannan tuntumassa oli vettä. Pienen sähläyksen jälkeen matkan tekeminen muuttui helpommaksi.
Ulf-koira ei alkuun halunnut astua järven jäälle, koska rannan tuntumassa oli vettä. Pienen sähläyksen jälkeen matkan tekeminen muuttui helpommaksi.
Kuva: Juho Niemelä

Livojärvi on ollut ajatuksissani jo pitkään. Olen kiertänyt Posion suosituimmat retkikohteet, Riisitunturin ja Korouoman, ja vaikka ikoniset tykkypuut ja kalliolta alas syöksyvät vesiputoukset hivelevätkin luontoromantikon silmiä, kokemusta latistaa, kun se pitää jakaa lukuisten muiden retkeilijöiden kanssa.

Minua retkeilyssä viehättää ennen muuta mahdollisuus olla luonnossa yksin ja löytää kohteita, jossa on mahdollisimman vähän muita. Siksi puran nyt autoani parkkipaikalla, jonka kohdalla Taivalkosken ja Posion välinen tie ylittää pitkän ja kapean Livojärven.