Varusteet: Sel­vi­tim­me, onko me­ri­no­vil­la mai­neen­sa ve­roi­nen

Hyvinvointi: Mitä te­ke­mis­tä hä­peäl­lä on luonnon kanssa?

Opiskelu: Erä­lu­kion opis­ke­li­jat ovat luon­nos­sa ko­to­naan

Mainos: Pohjoisen Polkujen tutustumistarjous: 1 kk vain 1 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Aa­lis­tun­tu­rin hak­kuu­ai­keet saivat ihmiset lä­het­tä­mään vies­te­jä toi­mi­tuk­siin ja vir­ka­mie­hil­le – Ny­ky­ai­kai­nen vai­kut­ta­mi­nen on am­mat­ti­mais­ta ja laajaa

Yksi Kolarin metsien puolesta puhuva on säveltäjä Kaija Saariaho. Hänestä on olennaista, että Aalistunturin alueella ei tehdä hakkuita ennen kuin kansallispuistoesityksestä on tehty päätös.

”Kannatan Aalistunturin alueen kansallispuistoaloitetta enkä hyväksy hakkuita suunnitellun alueen rajojen sisäpuolella. Metsähallituksen tulee kunnioittaa kansalaisten toivetta alueen suojelusta.”

Tällaisen viestin lähetti Lapin Kansan toimitukselle Kaija Saariaho. Hän on yksi Suomen kansainvälisesti arvostetuimpia taiteilijoita, pitkän uran tehnyt palkittu nykysäveltäjä.

Hän on myös luonnon monimuotoisuuden puolestapuhuja, joka on käsitellyt aihetta työssäänkin. Saariaho kertoo säveltäneensä hiljattain muun muassa Pentti Saarikosken 1970-luvulla julkaistuja runoja urbaanin luonnon tuhoamisesta.

– Olen elämäni aikana ehtinyt nähdä, miten esimerkiksi Uudenmaan monipuolisia metsiä on raivattu pääkaupungin laajentamisen edeltä, Saariaho kertoo.

Tervetuloa Pohjoisen Poluille!

Tämä juttu on vain tilaajille, mutta ei hätää: Uusille tuttavuuksille tarjoamme _ilmaisen_ tilauksen yhdeksi päiväksi.