Ruska: Täl­lai­nen oli syys­kuun kaunein päivä Rii­si­tun­tu­rin kan­sal­lis­puis­tos­sa

Rospuutto: Kil­pis­jär­vi hil­je­nee ruskan jäl­keen, mutta harmaa vä­li­kau­si on myös kaunis

Kätketyt helmet: Tässä kolme huip­pu­vink­kiä Koil­lis-La­pin tun­tu­reil­le

Mainos: Poh­joi­sen Polut 5,90 €/kk, en­sim­mäi­nen kuu­kau­si eu­rol­la, tilaa tästä.

Tilaajille

Tut­ki­musp­ro­fes­so­ri: Venäjän hyök­käys Uk­rai­naan kas­vat­taa pai­net­ta lisätä hak­kui­ta Lapin met­sis­sä – "Met­sien kes­tä­väs­sä käy­tös­sä voidaan tarvita ai­ka­mois­ta voi­mis­te­lua.

Metsien suurimpien intressiryhmien eli metsätalouden, matkailun ja porotalouden tarpeiden yhteensovittaminen on hankalaa.

Luonnonvarakeskuksen (Luke) tutkimusprofessori Pasi Rautio arvioi, että venäläisen hakkeen tuonnin tyrehtyminen kasvattaa painetta hakkuisiin.
Luonnonvarakeskuksen (Luke) tutkimusprofessori Pasi Rautio arvioi, että venäläisen hakkeen tuonnin tyrehtyminen kasvattaa painetta hakkuisiin.
Kuva: Pekka Aho

Venäjän hyökkäys Ukrainaan saattaa kasvattaa Lapin metsien hakkuita.

Venäjältä on tuotu Suomeen haketta bioenergian tuottamiseksi. Itä-Suomessa riippuvuus venäläisestä hakkeesta bioenergian tuottamissa on suurempi kuin muualla maassa.

Mikä ihmeen Polut?

•Pohjoisen luonnolle ja retkeilylle pyhitetty verkkolehti.

•Nostamme esille päivittäin ajankohtaisia ilmiöitä, ihmisiä ja uutisia retkikohteista, varusteista ja kaikesta pohjoisen luontoon liittyvästä. Pohjoisen Polut valitsee juttuaiheensa journalistisin perustein.

•Tilauksen hinta on 5,90 €/kk, saat luettavaksi uudet jutut ja kattavan arkiston aiemmin ilmestyneitä. Kokoamme myös viikon tärkeimmät jutut uutiskirjeeseen. Pohjoisen Polut on osa Kaleva Mediaa