Kätketyt helmet: Bus­sil­la Pe­rä­me­ren suu­rim­paan saa­reen: Esit­te­lys­sä neljä ret­ki­koh­det­ta Hai­luo­dos­ta

Retkikohteet: Erkki Tuo­vi­nen löysi Ne­los­tien tun­tu­mas­ta erä­mai­sen ret­ki­koh­teen, josta on viime vuosina tullut huip­pu­suo­sit­tu

Selviytymistaidot: Lapin vael­lus­rei­teil­lä liikkuu huo­nos­ti val­mis­tau­tu­nei­ta ih­mi­siä, joita voit joutua aut­ta­maan

Mainos: Pohjoisen Polkujen joulutarjous: 6 kk vain 19,90 euroa, tilaa tästä!

Mais­tuu­ko sie­ni­tie­tä­mys? Suomen sie­nia­sian­tun­ti­jat esit­te­le­vät ko­koon­tu­mi­sen­sa satoa ylei­söl­le Pik­ku-Syöt­teel­lä sun­nun­tai­na

Suomen sieniseurojen valtakunnallinen tapaaminen järjestetään ensi viikonloppuna Syötteellä.

Sieniä 60 vuotta tutkinut filosofian tohtori Esteri Ohenoja vastaa yleisökysymyksiin.
Sieniä 60 vuotta tutkinut filosofian tohtori Esteri Ohenoja vastaa yleisökysymyksiin.
Kuva: Moilanen Jukka-Pekka

Suomen sieniseurojen valtakunnallinen tapaaminen järjestetään ensi viikonloppuna Pikku-Syötteellä.

Sienistä kootaan Pikku-Syötteelle kaksi näyttelyä.

Avoimessa yleisönäyttelyssä esitellään kauden satoisimmat ruokasienet, niiden näköislajit, myrkkysienet ja värjäyssienet. Tapahtuman omassa näyttelyssä ovat esillä kaikki viikonloppuna löytyneet sienet.

Yleisöä opastamassa ja kysymyksiin vastaamassa on joukko vapaaehtoisia oppaita sekä useita sieniasiantuntijoita, muiden muassa sieniä 60 vuotta tutkinut filosofian tohtori Esteri Ohenoja.

Yleisö voi tuoda mukanaan itse keräämiään sieniä, ja kysyä niistä asiantuntijoilta.

Sieninäyttely nuoriso- ja vapaa-ajankeskus Pikku-Syötteellä on avoinna yleisölle sunnuntaina 11. syyskuuta kello 14–17. Sisäänpääsy on ilmainen.

Viikonloppuna tapahtuman osallistujat käyvät useilla sieniretkillä Syötteen ympäristössä, ja keräävät jokaista löytämäänsä sientä vähintään yhden näytteen.

Pandemian vuoksi sieniseurojen valtakunnallista tapaamista ei ole pidetty vuoden 2019 jälkeen. Nyt 50. toimintavuottaan viettävä Oulun sieniseura järjestää tapahtuman.