Ruska: Täl­lai­nen oli syys­kuun kaunein päivä Rii­si­tun­tu­rin kan­sal­lis­puis­tos­sa

Rospuutto: Kil­pis­jär­vi hil­je­nee ruskan jäl­keen, mutta harmaa vä­li­kau­si on myös kaunis

Kätketyt helmet: Tässä kolme huip­pu­vink­kiä Koil­lis-La­pin tun­tu­reil­le

Mainos: Poh­joi­sen Polut 5,90 €/kk, en­sim­mäi­nen kuu­kau­si eu­rol­la, tilaa tästä.

Tilaajille

Jos haluaa löytää makeita pih­la­jan­mar­jo­ja, kan­nat­taa mais­tel­la niitä eri puista – Pih­la­jan­mar­ja on C-vi­ta­mii­ni­pom­mi, jonka voi itse kuivata ter­veys­jau­heek­si

Villiyrttikouluttaja Raija Kivimetsä vinkkaa, että pihlajanmarjat kannattaa kuivata uunissa 50 asteen lämpötilassa. Kunnolla kuivatut marjat voi jauhaa tehosekoittimessa.

Luonnon antimet kuten pihlajanmarjat kiinnostavat, kertoo villiyrttikouluttaja. Niitä voi hyödyntää monin tavoin.
Luonnon antimet kuten pihlajanmarjat kiinnostavat, kertoo villiyrttikouluttaja. Niitä voi hyödyntää monin tavoin.
Kuva: Taneli Kärki

Pohjoisen Polut julkaisee marjastusta käsitteleviä juttuja arkistosta marjastuskauden kunniaksi. Tämä juttu julkaistu alun perin 18. elokuuta 2020.

Pihlajanmarjat punertavat jo kutsuvasti, tänä syksynä pihlajissa riittää satoa. Tästä jopa väheksytystäkin marjasta pystyy loihtimaan kotona monenlaista terveellistä herkkua ja hyödyllistä asiaa.

Mikä ihmeen Polut?

•Pohjoisen luonnolle ja retkeilylle pyhitetty verkkolehti.

•Nostamme esille päivittäin ajankohtaisia ilmiöitä, ihmisiä ja uutisia retkikohteista, varusteista ja kaikesta pohjoisen luontoon liittyvästä. Pohjoisen Polut valitsee juttuaiheensa journalistisin perustein.

•Tilauksen hinta on 5,90 €/kk, saat luettavaksi uudet jutut ja kattavan arkiston aiemmin ilmestyneitä. Kokoamme myös viikon tärkeimmät jutut uutiskirjeeseen. Pohjoisen Polut on osa Kaleva Mediaa