Polkujuoksu: Nuts Köyk­ky­ri on pik­ku­jou­lu­ta­pah­tu­ma pöh­köim­mäs­tä päästä

Kätketyt helmet: Li­to­kai­ra on tun­te­ma­ton erämaa aivan Lapin ete­lä­reu­nal­la

Erätaidot: Sel­vi­tim­me vas­tauk­set 15 ki­pe­rään ret­ki­pul­maan siitä, miten luon­nos­sa ollaan

Mainos: Pohjoisen Polkujen tutustumistarjous: 1 kk vain 1 €, tilaa tästä!

HS: Met­sä­hal­li­tus lak­kaut­ta­mas­sa jopa kol­man­nek­sen ret­kei­li­jöi­den tau­ko­pai­kois­ta, syynä hal­li­tuk­sen säästöt

Metsähallitus suunnittelee lakkauttavansa ison osan retkeilyreittien taukopaikoista, kertoo HS:
Metsähallitus suunnittelee lakkauttavansa ison osan retkeilyreittien taukopaikoista, kertoo HS:
Kuva: Teija Soini

Hallituksen säästöt ovat osumassa isosti Metsähallituksen Luontopalveluiden ylläpitämiin retkeilijöiden taukopaikkoihin, uutisoi Helsingin Sanomat. Taukopaikoista ollaan lakkauttamassa mahdollisesti jopa kolmannes.

HS:n mukaan asia käy ilmi työntekijöille lähetetyssä muutosneuvotteluiden asiakirjassa.

Luontopalvelut ylläpitää retkeilyreittien äärellä noin 1 600:aa taukopaikkaa, kuten laavuja ja keittokatoksia. Asiakirjan mukaan myös luontokeskusverkoston tulevaisuutta aiotaan selvittää ensi vuoden aikana.

Metsähallituksen Luontopalveluiden luontopalvelujohtaja Henrik Jansson korostaa HS:ssa, että kyseessä on yksi vaihtoehto, eikä päätöksiä ole vielä tehty. Hänen mukaansa kyse on huollon vähentämisestä, eikä kaikissa tapauksissa välttämättä täydestä lakkauttamisesta.

Metsähallituksella on käynnissä muutosneuvottelut, joissa vähennystarpeeksi on ilmoitettu 55 henkilötyövuotta vakinaisen henkilöstön osalta.

Toimien taustalla ovat hallitusten säästöt. Hallitus kaavailee käyttävänsä luonnonsuojeluun noin kolmanneksen vähemmän rahaa edelliseen hallitukseen verrattuna.