Seikkailu: 300 ki­lo­met­riä Vät­sä­rin erä­maas­sa alle 80 tun­tiin: Kai­rac­ros­sin kär­ki­pa­rin voimat yl­lät­ti­vät jär­jes­tä­jän­kin

Varusteet: Oletko aina käyt­tä­nyt sukkia väärin? Sel­vi­tim­me, mitä vael­ta­jan on hyvä tietää sukista

Kansallispuistot: Ovatko ole­mas­sao­le­vil­le luon­non­suo­je­lu­alueil­le pe­rus­te­tut kan­sal­lis­puis­tot luonnon kan­nal­ta turhia?

Mainos: Poh­joi­sen Polut 5,90 €/kk, en­sim­mäi­nen kuu­kau­si eu­rol­la, tilaa tästä.

Tilaajille

Hillaa saa jo, mutta Lapissa kausi alkaa kun­nol­la tällä vii­kol­la – ­Kä­vim­me kat­so­mas­sa, miten hilla kypsyy Kes­ki-La­pin soilla

Eteläisessä Lapissa poimitaan jo kypsiä hilloja, mutta iso osa Lapin hilloista on vielä raakoja. Jouni Siirtola seuraa hillojen kypsymistä lähijängällä Sodankylän Puolakkavaarassa.

Jouni Siirtola seuraa hillojen kypsymistä lähijängällä Sodankylän Puolakkavaarassa.
Jouni Siirtola seuraa hillojen kypsymistä lähijängällä Sodankylän Puolakkavaarassa.
Kuva: Annika Pitkänen

Raja maastossa näkyy selvästi ja tunnistettavasti: tiheällä rämeellä kasvaa hillaa runsaasti lähes joka mättäällä, mutta avosuon puolella mättäät ovat tyhjiä.

– Täällä ei näy mitään, Jouni Siirtola sanoo.